Kooozlovac!!

 

Odigrali smo utakmicu sa ekipom  KK Vojka iz istoimenog sela. Radi se o jednom dobro organizovanom kosarkaskom klubu, za koga nastupaju odlični igrači iz Zemuna, Nove Pazove i drugih sredina. Ovo pišem jer mnogima nije jasno zasto toliko gubimo od jednog sela. Nije to kao nekad da svi igraju za svoje klubove. To vreme je odavno proslo u kosarci i tako da morate shvatiti da se sve profesionalizuje sve vise i vise. Neki mogu da prate trendove a neki ne mogu :)

Vratimo se ovoj utakmici , znali smo da su favoriti , secamo se koliko smo izgubili kod kuce , sta smo drugo mogli nego da odemo i pruzimo bar neku igru, i naravno da uzivamo u kosarci. 

Utakmica je počela zestoko, Vojčani su odmah zaigrali angazovano, crsto i snazno. Mi smo pokusavali da organizujemo igru. Imali smo dosta šuteva za tri poena, međutim nismo u početku bili precizni. Posle smo i pogodili nesto. Ovde je bilo neophodno da se stalno "radi" da se postavljaju blokovi , čak obavezno dupli blokovi da bi uspelo da se nesto odigra. Dakle, ne mozete razviti igru samo sa jednim blokom, a tek bez bloka to je "srljanje" koje vodi obavezno gubitku poseda. Oni kao čvrsta ekipa to ne dozvoljavaju. Samo timskom igrom sa puno blokova i otvaranja , asistencijama moze se parirati ovakvoj ekipi. Ne moze nista na individualnom planu da se uradi ako nemate podrsku bar 2 a nekada i 3 igrača. Mora da se misli i da se pakuju kosevi saigračima.

Mi smo se juče borili, pruzili dobru igru u odnosu na nase mogucnosti. Moglo je i bolje da, najvise mislim na dosta bacenih losih paseva, i izgubljenih lopti to nije moralo da se desi. Bar da smo sutnuli na kos. Imali smo i odlično suđenje , poštovanje iako smo na tabeli pretposlednji (trenutno stanje), a igramo sa favoritom bez obzira na to sudije su radile svoj posao profesionalno. Uvek zameram svojoj ekipi sto "pustaju " sut za tri poena, mislim da to nije moralo, ali eto sta da radimo. Verovatno je bilo i umora obzirom da smo igrali samo sa 7 igrača.Ali mozda smo bili i bolji nego da nas ima 12. Ko zna sta bi bilo kad bi bilo . 

Od lepih poteza kosarkaske igre treba izdvojiti "eurobanane" koje je delio jedan nas mladi Kozlovčanin , kome su čak sudili i jednu "silaznu " putanju , skoro ko prva liga. On ih  je tu malo poremetio i prisilio na neke greske. Tako da smo ostavili dobar utisak uprkos porazu. 

 
Vojka 24 27 23 12  
Družina Kozlovac 11 12 15 13  
Petrović B. (ST) Plavšić M. (SM) Jovičić M. (ST) -

Naredno kolo igra se u Debeljači protiv Dinama iz Pančeva, drugog favorita za prvaka 2.mrl, videcemo kako cemo sa njima da se snađemo .