Pančevci neće iz betona

 

Danas smo igrali protiv novoformirane ekipe KK Virtus iz Pančeva. 

Prvi problem koji smo danas imali je bio sa mestom gde je trebalo da se igra utakmica. Utakmica je bila prijavljena na sajtu KSV, u OŠ Mika Antić Pančevo, kada smo došli tamo nema nikoga , te su nas tek posle telefonskog našeg poziva obavestili da je mesto gde se igra Poljoprivredna škola?!

Hala je bila sauna u kojoj je bio efekat staklene bašte sa temperaturom preko +50. Neverovatno je da nisu mogli naći otvoreni teren kojih ima toliko mnogo u Pančevo, mogu da biraju koji hoće. Svaki teren ima tartan podlogu, svaki ima staklene table. Verovatno izbegavaju javnost da se ne bi primetilo kako sudije sude za njih. 

Sudija je direktno kreirao rezultat. Svo vreme je vukao za domaću ekipu, bespotrebno, ni njima ni nama to nije potrebno.  Sve vreme njihov igrač pravi bodičekove na naše igrače, dok je njima svaki kontakt sviran. Izbacili su našeg igrača koji je odlično igrao za očas posla  sa 5 faulova. Nijedan kontakt nismo mogli dobiti kao faul, ako i dobijemo faul to je tek posle trećeg kontakta. Čak je toliko išao daleko  prvi sudija da je vršio uticaj na drugog sudiju, i preinačavao odluke drugog sudije koji je pošteno sudio, to se desilo u prvom periodu igre gde je prvi sudija poništio odluku drugog sudije koji je uzgred rečeno bio nadležan da sudi jer je bio ispod koša i dosudio za nas 2 bacanja, ali je prvi sudija sa pola terena "video" da je bio faul u napadu, i poništio odluku drugog sudije i onda mu je prišao i "objasnio" šta da sudi. Nepotrebno je želeo da pomaže boljoj ekipi , da bi bila stvarno bolja. Jer im treba pomoć, da stvore sve veću razliku. I dalje tokom celog meča se usresredio na pomoć Pančevcima i pretnje nama da će nam dosuditi tehničku grešku. 

Analizu utakmice ne možemo da vršimo danas, jer je uticaj sudije je bio prevelik na tok događaja. Mi nikada nismo nikoga potcenjivali ili vređali, ali nije prvi put da budemo glineni golubovi i da lečimo sujetu nekih košarkaša, koji eto vrede više ali to nikada nisu dokazali bez Pančevačkih sudija, koji znaju koliko oni treniraju, to je kontrausluga i jedan od razloga što Pančevo nikad nema igrača, za nešto više, reprezentaciju, za razliku od na primer Zrenjanina, koji sada imaju Davidovca, nekada Bodirogu itd. Pomoć sudija bi bila  kada bi oni sudili za nas a Pančevci nas pobede. Time bi oni očvrsnuli, i postali igrači, ne svi nego neki od njih. Ovakvo i Kula i Bačka Topola, Žitište, Golubinci, Inđija, Stara Pazova, Nova Pazova,  svi su manji gradovi od Pančeva bili su i biće veliki zalogaj za Pančevce. Svim ekipama i z Pančeva je nba , 2.mrl liga grupa jug. To je liga gde igraju malo veća sela. Na žalost za njih. 

Njihov najbolji igrač je bio čovek od 33 godine, i 150kg, govorimo o košarci. Da li neko veruje da on danas/sutra može da igra 2.mrl ligu bez pomoći sudija? Potpuno čovek bez treninga.   Sve je danas dobio šta god je tražio. 

Sa ovakvim tendecioznim suđenjem mi bi izgubili od ekipe sa buvljaka. To je nemoguće igrati. 

Gledali smo mi sve te njihove ekipe počev od KK Mladost Pančevo , KK Partizan Kamelot, KK Pivot, KK Pančevo Suza , KK Centar , KK Dinamo kao najslavnije ime igra 2.mrl, KK Agropan koji je postao KK Tamiš (koji igra bez Pančevaca, ima 2 igrača kao ukras) , KK BNS , koji je bio ambiciozan projekat propao u 1.mrl, KK Kris Kros ove godine ispao iz 1.mrl uopšte nije konkuretan bio tamo, večita pionirska škola bez uspeha. Danas KK Virtus. 

Svi ovi klubovi su harali beton ligom, ali čim su odlazili od Pančevačkih sudija, dolazilo je do pada, poraza i propasti kluba, očekivano.  

Ne razumem zašto oni uopšte igraju u letnjoj ligi, što se nas tiče (verovatno i drugi klubovi misle slično ) neka odmah idu u višu ligu bez igre jer i ovo što se prezentuje kao utakmica je šarada. Da je ovo tačno dokazuje i posećenost njihovim utakmici jer u publici nije bilo više od 3 roditelja, ne računajući naše navijače kojih je bilo oko10. Niko ne veruje u te njihove projekte. Sledeća utakmica Opovo u sredu 19.06.2019. u 18h u Crepaji.