Prva utakmica

 

Danas smo  odigrali prvu utakmicu protiv prvog favorita takmičenja KK Virtus basket Pančevo, koji je opravdao ulogu favorita. Kod nas se videlo da dugo nismo igrali, prvenstvene utakmice, naši igrači prošle godine nisu igrali juniorsku  ligu.Danas se to odrazilo na terenu. Dugo nismo bili u jakim utakmicama, tako da smo ostali u jednom periodu bez daha, gde su nas oni prelomili. Pored toga bilo je i grešaka zbog promena u rosteru gde smo dali mnogo više šanse našim igračima iz podmlatka. Igramo bez standardnih i iskusnih bekova, koji su duži niz godina nosili našu igru. No, mi moramo sada da igramo tako da popravljamo našu igru u hodu. To nam je prvi zadatak. Da imamo visoko samopouzdanje, i da čekamo naše igrače da se opuste i u košarkaškom smislu  da se otvore. Tako da molimo naše navijače i javnost za strpljenje jer se radi o veoma mladim i talentovanim igračima, i treba im podrška. 

Kk Virtus basket je trenutno prejak za nas jer u svom sastavu ima trenutno najbolje igrače u Pančevu. Medić, njihov najbolji igrač,  bi mogao da igra u daleko jačem rangu. 

Što se tiče utakmice treba izdvojiti igru iz II perioda gde smo jako dobro igrali napad ali i odbranu, bilo je puno dobrih poteza u tom periodu što se vidi po  rezultatu drugog perioda. Napad nam je "škripio " sve vreme, a posebno u prvoj i trećoj četvtini. Nekako šut nas "izdao" i to je uticalo na samopouzdanje. Našim igračima ne možemo zameriti, borili su se , izgarali, ali jednostavno nismo imali dovoljno snage za ovu ekipu. Treba pohvaliti to što smo imali puno faulova , što pokazuje voljni momenat.

Rezultat KK Družina Kozlovac - KK Virtus basket Pančevo  I 07:20, II 25:16, III 07:30, IV 18:11 konačan rezultat 57:77. 

Sledeća utakmica sa Opovom u Opovu, subota u 17.30h.