UTAKMICE ZA NEZABORAV (PRODUŽECI)

 

To su one utakmice koje su bile  neizvesne do samog kraja,  utakmice kojih se svi rado sećanju i  u kojima publika najviše uživa upravo zbog takmičarske neizvesnosti.  Na neizvesnim zavrsnicama  se stvaraju igrači.  Naš  košarkaški pokret ima  dugu istoriju  pa je logično da  smo i mi imali odnosno igrali produžetke  kada se lomilo na pola koša.  Navešćemo ih hronološki.

 

1.     1992/93.  Utakmica sa KK Omladinac 72 iz Ilandže, odigrana na našem terenu, popularnom  “Betonu”  bila je do kraja neizvesna, posle produžetaka dobila je Ilandža.

 

2.     1996. Utakmica sa KK Jedinstvo iz Kačareva, odigrana  na našem sadašnjem terenu, školsko dvorište,  utakmica je bila izuzetno neizvesna , obe ekipe su mogle da pobede, naš glavni adut je bio šut za 3, ušlo se u produžetak, pobeda posle produžetaka.

 

3.     1997. Utakmica sa KK Radničkim iz Kovina , odigrana u sportskoj hali u Kovinu. Obe ekipe su jurišale na prvo mesto u grupi  koji je obezbeđivao final-four i  slabijeg protivnika iz druge grupe.To je bila uzvratna utakmica, prvi duel smo bili izgubili u Crepaji i nije više bilo popravnog, mora da se dobije. Baš te nedelje je iskrsnuo neki problem u vezi sa treninzima i  faktički nismo održali zadnji  trening (četvrtak) pred utakmicu. To će ući u anale po izjavi jednog našeg igrača treneru,

                “Kako ćemo na utakmicu nismo 2 dana trenirali “:) 

                 Utakmicu smo pobedili posle produžetaka.

              

4.     2012. Utakmica sa KK Sakule iz Sakula, odigrana na našem terenu, bili smo oslabljeni jer su nam čak dva igrača iz prve postave bili povređeni u ranijim duelima sa Pančevcima. Tako da smo igrali sa svim igračima koji su nam bili tada na raspolaganju. Interesantno je da je te godine KK Sakule igrala sve mečeve kao domaćin u Crepaji, tako da su i  oni bili dosta navikli na naše koševe, te se vodila ravnopravna bitka.  Imali su čak i “svoje “ navijače. Igralo se interesantno, neizvesno, imali smo šansu da pobedimo u regularnom, ali smo promašili, ušlo se u produžetak u kome su Sakuljani pobedili.

 

5.     2014. Utakmica sa KK Jadran Golubinci, odigrana u Debeljači u hali. Tada smo igrali 2.mrl ligu, tražili smo igru, tražili smo prvu pobedu,  osetili smo da možemo da igramo ravnopravno sa Jadranom i  bilo je tako. Ravnopravno u većem delu meča. Počele su čarke među igračima. Posebno između našeg i njihovog kapitena. Dolazi do mini gužve , jedan naš bitan igrač ( koji je u tom trenutku bio na odmoru na klupi) afektivno reaguje ulazi u teren, sa klupe, sudije ga kažnjavaju tehničkom I disfalifikujućom greškom. Bilo je na toj utakmici I nesportskih (2014. nisu tako lako svirane kao danas). Glavno ušli smo u produžetke, izgubili na kraju. U produžetku je igrala druga petorka jer je prva skoro cela ispala zbog ličnih.

 

6.     2015. Utakmica  sa KK RU-koš Ruma.Odigrana u Debeljači. Interesantna utakmica, borbena, bili smo blizu pobede u regularnom delu, ali smo promašili šut za pobedu. Posle u produžecima smo imali još 2 šuta za pobedu, ali smo i  to promašili. Izgubili smo na produžetke.

 

 

Ovo je bio mali, skraćeni, hronološki prikaz  neizvesnih utakmica koje  su se završile produžecima.  Nadamo se da će biti još utakmica u kojima će publika i  ljubitelji košarke uživati.