Gosti nisu došli !

 

Danas u nedelju, 15.07.2018, trebali smo da ugostimo ekipu KK Borac iz Starčeva ali na žalost naše publike gosti se nisu pojavili u zakazanom terminu, iz neobjašnjivih razloga. Uslovi za igru su bili idealni, bez kiše, hladovina, mali osvežavajući vetrić. Međutim gosti očigledno nisu tako mislili, jeste igrao Novak Đoković, finale Svetskog prvenstva u fudbalu, ali ako nešto voliš onda nije teško nečeg se odreći. KK Borac je bio dužan da obavesti komesara takmičenja o njihovoj eventualnoj nemogućnosti da igraju ( postoji mogućnost da nisu želeli da uopšte dođu odnosno igraju, imajući u vidu da već jednu utakmicu  nisu igrali protiv Uljme koju  su  izgubili službenim rezultatom 20:0) a komesar takmičenja bi onda obavestio delegata i sudijski par , te oni ne bi došli u Crepaju, i mi ne bi morali da platimo troškove službenih lica, u ovakvoj situaciji,  morali smo da isplatimo službena lica u potpunosti po tarifi pravilnika, kao da smo igrali utakmicu. Dakle, ne fer ponašanje gostiju. Njihovo negativno ponašanje traje već dugo prema nama, setimo se prošle godine Komesar takmičenja nas je zamolio da sa ekipom iz Starčeva nikada ne zakažemo u petak, samo subota ili nedelja, mi smo zakazali u subotu, njihov trener je iskazao gnev i nezadovoljstvo  jer nismo zakazali kada njemu odgovara a to je trebalo da bude po njemu nedelja. Već od prošle godine pokazuju ambiciju da nam diktira kada treba da se igra utakmica. Te nedelje je teren bio zauzet jer su igrali naši rukometaši. Mi smo tu utakmicu pobedili u jednoj fer i korektnoj utakmici što se tiče igrača, preko 20 razlike,  ali je njihov trener okarakterisao kao "krađu". U revanšu u Starčevu smo bili prebijeni, na sudije se vršio ogroman pritisak, to su bile sudije Pavlović N i Tabašević I. Utakmicu smo izgubili sa par koševa razlike uz citat "šta ste nam radili tamo u Crepaji". 

2018.god opet ista priča, negativnost, tabanje, pobedili smo minimalno u Starčevu, ali je opet tvrđeno "da smo ih pokrali u Starčevu" Da li je moguće? Oni su imali šut za pobedu. Uzimali su nam poene na zapisničkom stolu. Današnja  utakmica je bila zakazana 2 nedelje pre nego što će se odigrati. Nedelja je idealan termin za utakmicu.

Imali smo negativno iskustvo prošle godine iz Play -off a kada smo mi izgubili od KK Mladost iz Uljme, 20:0. U terminu odigravanja utakmice je kiša pala, pitali smo domaćine da li imaju salu da odigramo, oni su rekli da nemaju. Utakmica je odložena jer je  pala jaka kiša i tartan je bio mokar, tako da je bilo nemoguće igrati na tom terenu. Kako je nedelja bila zadnji dan predviđen kalendarom za igranje letnje lige, komesar je dao pobedu Uljmi iako Uljma nije obezbedila uslove za igru. Ni krivi ni dužni suprotno pravilniku mi gubimo 20:0. To je naše negativno iskustvo sa odlaganjem utakmica. Zato više nikada ne odlažemo utakmicu već igramo i po kiši, i po žegi, i radnim danom i uvek. 

 

Svima treba da bude jasno da mi nismo našli naše slobodno vreme na "ulici". Mnogi naši igrači rade radnim danima, imaju svoje ranije preuzete obaveze, idu na more, i sve drugo. Mi smo uložili određeni napor u organizaciju utakmice, vreme, finansije, da se u nedelju u najboljem terminu odigra utakmica. Moguće da nekim igračima gostiju  neodgovara ovaj termin , ali nemoguće da ne mogu da nađu 5 igrača od tolikog velikog Starčeva, koje je ipak košarkaška sredina,  od pionira do veterana. Smatramo da gosti nisu imali dobru volju da dođu i da igraju danas,  teško bi se dogovorili oko novog termina, oni bi stalno izvoljevali najverovatnije bi preovladao "pragmatizam" te bi se  ova saga završila našim porazom 0:20, jer bi se neko "genijalno" setio da je bolje da Kozlovac izgubi da bi zaštitili Borac, upravo zato jer je  Borac iz Starčeva  već iskoristio  pravo da ne dođe u Uljmu (tek 5.kolo, što nije praksa, praksa klubova je da ne dođu jedino u zadnjem kolu, ali i to je ređe) sada mu preti  izbacivanje iz lige.To je sada na komesaru kako će da odluči. 

Prema tome mi smo termin zakazali, spremni smo bili da odigramo, službena lica su došla, Borac nije došao i tako pokvario lep događaj. Konačan rezultat KK Družina Kozlovac -KK Borac Starčevo 20:0. Naši igrači su u neformalnoj anketi odbili da igraju ponovo sa Borcem u drugom terminu. 

Sledeća utakmica u Ilandži.