Igrali samo prvo poluvreme

 

Današnja utakmica je odigrana u Kovinu sa ekipom Radnički. Utakmica je bila van konkurencije te je bio dogovor da se  da šansa za dokazivanje svim našim igračima.  Dali smo šansu svima koji su se probudili jer je utakmica odigrana u matineu u 11h, tako da smo krenuli u 9h. Loše smo otvorili meč, jer smo na prvi koš čekali skoro 5 minuta, međutim kada smo probili led, igrali smo mnogo bolje, imali smo mali zaostatak za domaćinima. 

U drugom periodu igramo dobro , imamo ideje u napadu, odbrana funkcioniše, odigravamo odličnu završnicu i na kraju prvog poluvremena rezultat je 29:26 za domaćine. 

U trećoj četvrtini u prva 2 minuta dajemo dve trojke za rezultat 29:32 , prednost za nas i jednostavno posle toga smo stali. Niko više nije imao snage za meč. Treba reći da je nas plej održavao u igri od prve sekunde svuda ga je bilo, i kada je on izgubio snagu nema drugog čoveka da podnese taj teret, iako smo svima davali šansu da ga zamene. Tu smo bili "spuštenog "garda, nismo se demarkirali, kretali sporo ili nikako, ovlada je panika, lopte smo bukvalmo poklanjali u ruke protivniku,  cela ekipa je pala. 

Imali smo od 0:6 za nas i onda je bilo 24:0 za njih. Sve zbog nedostatka snage, primetna je i bila trema kod igrača. Nije bitan poraz, više nas brine malodušnost   igrača.  Svi igrači samo razmišljaju koliko su minuta igrali, zašto je neki igrač ušao a ako ne uđe u igru onda zašto nije ušao u igru. To je sitničarenjei šibicarenje a objektivno kada je Uroš Milić stao niko nije mogao da ga zameni. Čak ni da ga malo odmeni da bi se odmorio. Solidni su bili Dača i Čaka. 

Konačan rezultat KK Radnički Kovin -KK Družina Kozlovac 80:44

Za Kovin je nastupilo nekoliko prvotimaca najpoznatiji je bio Jakov Papić prva njihova zvezda. 

Sledeća utakmica je protiv KK Borca Starčevo  u SREDU 05.06.2019 u 17.30h u Crepaji.