Klinci opravdali !

 

Danas smo igrali u jako mladom sastavu neočekivano. Kako se bliži kraj sezone seniori igrači previše sebi uzimaju za pravo da bez opravdanja ne dolaze na utakmicu. Korektno bi bilo da se barem obavesti trener sa jednom porukom u inboksu da ne dolazi na utakmicu, razlozi nas ne interesuju. Mnogo toga naši igrači ne znaju u vezi sa organizacijom meča. Pre početka utakmice mi sastavljamo protokol o sastavu koji igraju na svaki meč, upisujemo imena i brojeve licence, uvek se popunjavaju sva mesta za 12, igrača, e sada kada igrač ne obavesti da neće igrati ili još gore obavesti da će doći pa ne dođe, pravi zbrku i problem treneru, koji em što mora ponovo da popunjava ceo spisak ali sada sa drugim igračima, mora da naknadno zove još naših mlađih igrača, em mora da popunjava roster odnosno da igra, iako nije bio spreman za to. Zbog čega? Zbog jedne poruke koji ne možete da napišete. Krajnje nekorektno.

Što se tiče utakmice nama su nedostajali 6 standardnih igrača i to se nikada nije desilo do sada. Dvojica su potvrdili da dolaze a treći je ćutao, druga trojica su obavestili da imaju obaveza. Gosti iz Sakula došli u najačem ikada sastavu, jer su im pomogli 3 igrača iz Beograda, bez licence, u žargonu to se kaže "švercovani igrači" to su pre godinu dana nosioci igre Opova 99. E sada na taj sastav mi igramo sa mladim igračima, koji su do danas igrali u sekundama. Svi igrači su opravdali svoje minute i naše očekivanja. Dali su sve od sebe. Moramo da pohvalimo Uroša, Kenta Limu, Dupala, Čaku i Jocu koji nas je izuzetno pojačao. Da naš kapiten nije dobio 5 ličnu 4 minuta pre kraja odlučio bi jedan šut. Ovako smo ostali sa samo 2 igrača koja su iskusna. Nismo imali čvrstinu u duelu. Jer je roster bio premlad. Imali smo danas samo 3 seniora u sastavu, to je nedovoljno za ovu iskusnu ekipu, imali smo sasvim novi tim koji je neuigran, to se videlo u prvom poluvremenu, gde se čekalo na prvi koš 5 minuta(sreća pa je i Sakule dao posle 5 minuta koš), brkali smo pozicije, duplirali smo pozicije, nije nas šut krenuo, izgubili smo trenera koj ije morao da igra ne svojom željom, te smo izgubili korekciju sa klupe. U drugoj četvrtini Sakule zaigrava kvalitetnije, te stvara i značajnu prednost. U trećoj četvrtini uspevamo da otklonimo skoro sve nedostatke u igri iz prva dva perioda , zaigramo bolje, branimo bolje, otvorimo kontre koje rešavamo, unesemo zbrku u iskusan sastav KK Sakula, i utakmicu uvedemo u egal.34:34. E tu je bila jedna prodata lopta i 5 faul za kapitena, što je bilo previše za nas danas. Oni pogađaju trojku, mi bacanja promašujemo 2+2 bacanja, ulazimo u samu završnicu meča, mi malo brzamo ali promašujemo, napadamo čak i presingom, uzimamo bar jednu loptu, ali sve u svemu nedovoljno za pobedu. Bili smo odlični jer prvi put ove sezone uspevamo da minus od 14 poena dostignemo i vratimo u egal . To mogu samo klinci. Jer oni imaju brzinu a to je ono što nam treba, nemaju snagu to će oni dobiti kroz trening i vreme, ali ni iskustva to je zbog toga što smo ih zapostavili usred forsiranja seniora neopravdano. 

Konačan rezultat KK Družina Kozlovac - KK Sakule 39:46 ( 05:06, 08:21, 13:07, 13:12)

Sledeća utakmica u Sredu 08.08.2018. u Crepaju sa početkom u 18.30h, protiv Omoljice. Utakmica nema takmičarski značaj i treba da se koristi za razvoj klinaca i pripremu za sledeću sezonu.