Neregularna utakmica!!!

 

Dugo igramo košarku, ali neregularnosti kao na  današnjoj utakmici ne pamtimo. Toliko neregularnosti nije zabeleženo od Opova 2010 godine, kada je opet taj sudija Lalović bio u centru pažnje dopustajući divljačko ponašanje pojedinih igrača i trenera iz Beograda koji su igrali za Opovo, sada se sve to ponovilo. 

Delegirana službena lica za današnju utakmicu su bila Bigović (delegat), Đukić Filip i Čukić Vukašin....međutim iznenada i bez odobrenja Komesara (nije našoj ekipi najavljena promena službenih lica) pojavljuje se sudija Lalović. Danas mu je već drugo suđenje jer je bio sudija na utakmici između KK Sakula i KK Opova 99. Pitanje je da li on može suditi dve utakmice u jednom danu ili on to otaljava bez ozbiljnosti u radu. 

Delegat utakmice Bigović (čija je obaveza da proveri regularnost i licencence  igrača) veruje na reč službenog predstavnika da igrač Mujković ima licencu i dopušta mu da igra. Igrač Mujković ulazi u igru i postiže trojku. Sudija Lalović izvodi igrača Mujkovića iz igre, kada je čuo da smo se mi pobunili i tražili uvid u licence suprotne ekipe. Igrač Mujković je igrač KK Dinama iz Pančeva , nije prešao u prelaznom roku, nema licencu a ušao je u igru, čak i dao trojku....tu su pravila jasna 0:20 za KK Družinu Kozlovac i -1 bod za KK Centar iz Pančeva. Delegat to nije sankcionisao, samo su mu sugerisali da izađe iz igre i nikom ništa. I u najslabijoj ligi to je nedopustivo, jer se ne radi o švercu nekog anonimnog igrača nižeg kalibra, kada ekipa ne može da se skupi ili bilo koji drugi normalan razlog, pa da kažemo u redu, nego dovođenje afirmisanog i poznatog igrača sa željom da se pobedi protivnik na prevaru čemu to služi, sve ekipe mogu da idu u jači rang ako žele. Niti ima razloga niti je to potrebno, osim za iživljavanje i vređanje inteligencije. 

Dalje već kada su varali na registracije, nastavili su i na terenu pre svega sudija Lalović. Koji je sudio sve isključivo našoj ekipi, dok protivniku skoro da i nije ništa. Svaki naš napad je prekidao ili koracima ili nekom drugom odlukom negativnom po nas, uglavnom je tolerisao čiste faulove domaće ekipe nad našim igračima, dok u suprotnim situacijama na nikakav kontakt je presuđivao faulom za domaćina. Tri sekunde stalno njihovi centri, stoje ni jednu nije svirao. Vrh sprdnje je bio kada je našem igraču svirao prestup na slobodnim bacanjima, kada je poništio slobodno bacanje, opet na usmenu intervenciju protivničkog igrača, Lalović skoro da je i bio trener i uprava ekipe iz Pančeva. Našem kapitenu je čistu bananu preveo u faul, ali zajedno sa zapisničkim stolom uspeva da doda faul da umesto 3 budu 4 faula u ranoj fazi igre, sve pod "budnim " okom delegata Bigovića. Lalović je toliko preterao u svojoj nameri da se iživljava da je čak došao u sukob i sa predstavnikom kluba, izmišljajući gluposti i klevetajući bez ikakvnog osnova. Još ništa nismo rekli o košarci a kako i da kažemo na toliko iživljavanje nad našom ekipom. To nismo zaslužili, godinama im plaćamo takse za košarku, bez ikakvog materijalnog interesa,  ali da se neko toliko iživljava i svoje komplekse leči na nama nećemo dozvoliti. Poznato je kako je sudio u Opovu 2010. god kada je igrač iz Beograda skidao gaće, gde su mu sa šipkom i lancima pretili bio je manji od makovog zrna, a sa kulturnim ljudima se iživljava.To nama nije potrebno i od jedne obične utakmice napravio je cirkus. Nije slučajna pojava smanjenja košarkaških klubova jer upravo ovakvi postupci utiču na taj trend odustajanja ekipa od igranja. 

Što se tiče same utakmice kada se sve  uzme u obzir moram pohvaliti ceo naš tim koji je stoički izdržao provokacije. Protivnik je krenuo agresivnom igrom da vrši pritisak na nas, naravno uz obilati broj kontakata koji su ne dozvoljeni, ništa se ne sudi, mi ne uspevamo da se odmah prilagodimo takvoj igri, promašujemo dosta ispod koša ali i za tri poena. U drugom periodu bolje odigravamo uspevamo da pogađamo protivnički koš, i da držimo utakmicu i dalje neizvesnom. U drugom poluvremenu oni pokušavaju presing, što uz faul, što uz buku uspevaju par lopti da oduzmu, ali onda iznenada naši pre svega mladi i neafirmisani igrači pogađaju nemoguće koševe (jer samo se tako danas i moglo dati koš) pre svih Nikolić Peca i Trifković Dule koji su stvarno oduševili, uz njih treba izdvojiti i Krčadinac Vladu i Mijajlović Dalibora koji su odlično parirali  danas. Malo je podbacio naš kapiten ali nadamo se da će popraviti igru. Koševe su postigli Nikolić 16, Mijajlović 13, Krčadinac 11, Trifković 7, Dostić 3, Balan K 3, Balan D 2, Ranča 1

.Na slici se vidi kako igrač Mujković čuva našeg igrača Balan D. Takođe na donjoj slici se isto vidi igrač Mujković. Ne želimo da se žalimo iz finansijskih razloga jer bi nam takva žalba " pojela" 30.000 dinara. To je velika suma za nas da isterujemo pravdu jer mi se takmičimo dobrovoljno i iz entuzijazma svih naših igrača. Rezultat KK Centar Pančevo -KK Družina Kozlovac Crepaja 84:56.