Promašaji sa penala odlučili

 

Igrala se jedna tvrda, egal,  utakmica u kojoj su obe ekipe mogle da odnesu pobedu. Imali smo danas dosta nekih stvari koje nam nisu odgovarale, pre svega mislim na odluku da na poluvremenu uđemo u salu (kutija šibica) i odigramo tamo nastavak. Nismo bili oduševljeni zbog toga,  ali lokalni pljusak je uhvatio Omoljicu, teren je bio mokar, i zbog rizika da se neko povredi, odlučili smo da prihvatimo ponudu domaćina.

Sala nam je bila i te kako poznata, iz prošle sezone kada se isto nismo baš snašli. Druga značajna stvar je lopta, koja nije adekvatna, i teško se sa njom igra. Domaćini su nametnuli igru gde su oni uglavnom puštali šuteve, a ispod koša je bila čvrsta i borbena odbrana, u kojoj su se oni odlično gurali i stvarli određenu presiju u skoku, imali su dosta ofanzivnih skokova. 

Loše smo otvorili meč, dosta sporo igrali, bez kretnje, nismo uspeli da im nametnemo igru, oni nama jesu. Grešilo se na obe strane. Plus  dok smo igrali napolje (prvo poluvreme) duvao je i vetar, i nije bilo lako pogoditi koš, mada kada se sve sabere mi smo još i dobro gađali i igrali napolju, u odnosu na salu. Mišljenja smo da bi ipak mi pobedili da je ostalo napolje da se igra. Ali eto taj pljusak i oblak je odlučio. 

U drugom delu, unutra, druga je to priča bila. Mali prostor je otežavao prolaze naših igrača, koji smo možda malo više solirali, upravo zbog teških uslova trebali su da više razigravaju i daju povratni pas. Više se pokušavalo individualnom igrom , nekad  prebrzo, ishitreno. Odbrana je bila slabija ovog puta, jer nikako nismo uspevali da skupimo te lopte, i da im sprečimo ofanzivni skok. Bilo je i situacija kada su njihovi bekovi uzimali te lopte iz polja, ili one koje se tamo odbijaju. Mora da se igra kolektivnije, da svi budu razgrani i u kontaktu sa loptom, da se ne bi zaledili, u završnici kao što nam se dogodilo. Imali smo danas i jedan lep period igre kada smo poveli čak 7 poena, što je bila za nas maksimalna razlika, u ovoj takmičarskoj i egal utakmici. I Omoljica je imala prednost ali ipak mislim da je to bilo manje, par koševa.Na 2 minuta pre kraja, imali smo jedan pokušaj za 3 poena, ali smo promašili, i opše je naše mišljenje da smo to pogodili, da bi smo i pobedili, ali izađe šut...

Posle toga Počinje serija promašaja slobodnih bacanja baš u najbitnijem delu utakmice, završnici. Promašujemo prvo jedno(prvo je pogođeno), pa posle oba, pa ponovo oba,  i na kraju sva tri(faul pri pokušaju šuta za tri). Dok smo mi promašivali Omoljica je od nerešenog rezultata prvo povela +2, pa +4, i na kraju za maksimalnih +7 za njih. Jednostavno ova bacanju su direktno odlučila pobednika ovog puta za Omoljicu. sve u svemu moglo je bolje, ali prvenstvo se igra dalje, pa će biti šansi za popravni. Za naš Tim igrali su danas: Komazec, Trifković, Nikolić, Balan D, Balan K, Ružić, Marin. Kolarski. Rezultat KK Mladost Omoljica-KK Družina Kozlovac 47:40 (12:11, 14:16, 04 :06, 17:07)