Prva pobeda u gostima!

 

Da dobro ste pročitali. Ovo je prvi put u istoriji KK Družine Kozlovac da smo uspeli da pobedimo neku ekipu u gostima u takmičenju 2MRL. Nismo to uspeli u sezoni 2013/14, nismo to uspeli u sezoni 2014/15, ali eto ostace zabelezeno da smo uspeli u sezoni 2023/24. Već je poznato da je ovo tek treci naš nastup u takmičenju 2.MRL, u ovih 14 godina Kozlovca. Najuspešniji smo košarkaški klub na teritorije Opštine Kovačice svih vremena. Nazalost u poslednjih 30+ godina i jedini klub. Košarka mora da se voli da bi se igrala. Svi ostali izgovori padaju u vodu. 

Utakmicu sa  KK RU-kosom smo igrali u Sportsko poslovnom centru Ruma, veličanstvenom objektu, sa tribinama sa obe strane, sa digitalnim semaforom na kome su ispisana prezimena igrača, sa brojem postignutih koseva( tako da ne morate da brojite u sebi sve vam pise ;) ) i brojem ličnih gresaka. Koševi odlični meki. Parket sjajan. Sve u svemu euroliga uslovi. 

Utakmica je kasnila bar 30 minuta zbog odbojkaske utakmice koja se igrala između domaće ekipe Ok Slovan Ruma i OK Bačka Palanka.

Utakmicu smo dobro pripremili, znali smo kvalitet igrača Ru Kosa i kako se treba postaviti za eventualno dobar rezultat. Trazili smo određenu ozbiljnost, posvećenost i borbenost. Dobar start je ono  što nam je nedostajalo u 90% mečeva, nonšalantnost (neozbiljnost), i loš pristup utakmici nas je i dovedo do slabijih rezultata. Od utakmice sa Dinamom, kada smo ostali na cedilu , kada je i naš trener posle višegodišnje pauze morao da igra i to startu postavu, igramo sa manjim brojem igrača ali što se kaže  odabranih momaka koji mogu da pruze igru ali i da se bore. Niko nam ne garantuje pobedu ni tada, ali katastofalne poraze smo eliminisali.  Zasto bi mi "puštali " u igru nekoga ko ne trenira? nekoga ko želi da se rekreira? nekoga ko ne zna ni sa kim igra? nekoga ko ne zna ni sa kim je proslo kolo igrao? nezainteresovane, nesolidarne, sebične....a svi su oni u košarkaskom smislu slabi. Nedorasli ni za 3.mrl a mi igramo 2mrl. 

Da se vratimo n a utakmicu dobar start nam je ulio snagu da se dalje borimo. Rekli smo idemo da dobijemo prvo poluvreme i uspeli smo i to. Obe četvrtine pametne , naša igra, dobra odbrana. U trećoj četvrtini dolazi do umora , ali smo bar do tada nesto i pruzili. Rumljani preuzimaju inicijativu i prednost se topi. Domacin vodi ali ne mnogo , tek nesto malo za njih . U četvrtoj četvrtini dolazi do snazne borbe za pobedu. Osetili smo da smo blizu da mozemo dobiti i napraviti čudo. Uspevamo da sa par koseva i trojkom uz faul (nazalost promaseno  je bacanje) i jos jednom trojkom povratimo prednost.Nešto malo je za nas. Ulazi se u penal zavšnicu . Dobijamo 2 bacanja na 10 sekundi do kraja i +2 za Kozlovac. Naš igrač Piksi, promašuje prvo ali ubacuje drugo za +3. Oni traze tajm. Organizuju napad, mi branimo ....pokušavaju, blok , ali dobro naše preuzimanje im je osujetilo prvi udar, njihov najbolji igrač pokušava sve pa čak i da se ubaci u našeg igrača i iznudi tri bacanja..ali naš igrač se pomera tako da nije u tome uspeo , on je šutnuo i promašio, naši su uhvatili za veliko slavlje i istoriju. 

Treba istaci ekstra potez naseg igrača koji je u igri zakucao i izmamio uzdah publike u Rumi, a posle brzog oporavka od iznenađenja i aplauz od svih ljubitelja kosarke bez obzira za koga su navijali .Hvala sportskoj publici u Rumi.

Ru - koš 23 17 23 14  
Družina Kozlovac 24 22 16 18  
Nešković D. (RU) Plavšić M. (SM) Klaćik V. (ST) -