Vidimo se na treningu!

 

Danas tačno u podne, odigran je meč između KK Družine Kozlovac i lidera grupe KK Proleter Naftagas iz Zrenjanina. Gosti iz Zrenjanina su pokazali, zbog čega su jedina neporažena ekipa u grupi. Izuzetno zrela, tehničko taktička obučenost mladih košarkaša iz Zrenjanina je  pokazana na delu u duelu sa našim igračima. Možda će da zvučati prepotentno, od nas u ovom izveštaju, ali mi mislimo da bi ova kadetska ekipa pobedila mnoge seniorske ekipe, do 2.mrl lige. Neka naša prognoza da će ova ekipa iz Zrenjanina stići do vrha Vojvodine. Nije samo da branimo naše mlade momke, ali ako uzmemo da je reper ekipa KK Kris Kros iz Pančeva koja je druga na tabeli a izgubila je od ove ekipe iz Zrenjanina 60 razlike. Ovaj podatak je dovoljan za svakog poznavaoca sporta i košarke kao sportske igre. 

 

Što se tiče naše današnje igre igrali smo dobro samo prvih 5 minuta. A sve ostalo treba da zaboravimo i da mislimo na buduće utakmice. Osnovni problem je nedolazak na treninge. Veliki broj izostanaka sa treninga, uticao je na pad u igri i pad u formi pojedinaca. Ima tu i školskih problema, ocene itd. Međutim, imamo teškoće sa snagom, odnosno nemamo snage da izdržimo ceo meč odbranu čovek na čoveka. Delom i zbog njihovog jakog tempa a i našeg manjeg rostera. Trebalo bi malo da uvežbamo i alternativne odbrane kojim bi zamenili odbranu čoveka na čoveka, obzirom da ni naš prvi tim nije u stanju da igra kvalitetnu odbranu čovek na čoveka. 

 

Što se tiče napada mi imamo jednog izuzetnog igrača, ali ostali igrači moraju da mu pomognu, da ne budu pasivni i da nemo gledaju, kako on  prevodi loptu, skače, poentira, igra odbranu, igra od plejmejkera do centra. Potrebno je svima više hrabrosti, volje, samostalnosti, odlučnosti. Ovo je kolektivna igra i uvek dobija ekipa. 

 

Uglavnom ne ističemo pojedince iz našeg tima, zbog solidarnosti i kolektivnosti ekipe, ali ovog puta moramo da napravimo izuzetak i da pohvalimo našeg igrača koji je mnogo napredovao u odnosu na prošlu sezonu. Redovno dolazi na treninge što se videlo i danas a i ranije, sve pohvale za Kendereški Matiju. Vredan, borben, poseduje sportsku borbenost u duhu fer pleja. Svaka čast !!

Konačan rezultat KK Družina Kozlovac -KK Proleter Naftagas Zrenjanin 44:99 (17:26, 09:27, 10:20, 08:26)

Naredna utakmica je sledećeg vikenda u Pančevu protiv KK Tamiša. Vidimo se na treningu!